четвер, 19 жовтня 2023 12:50

Путін хоче отримати вигоду від війни в Ізраїлі - The Telegraph

Путін хоче отримати вигоду від війни в Ізраїлі - The Telegraph
Володимир Путін хоче створити собі образ миротворця. Фото: Кремлин.рф

Російський президент Володимир Путін намагається отримати вигоду з війни між Ізраїлем і бойовиками ХАМАСу.

Він хоче домовитися про припинення вогню, щоб отримати репутацію миротворця і посилити свій вплив на Близькому Сході. Полковник армії Великої Британії у відставці Річард Кемп написав про це у статті для The Telegraph.

"Людина, відповідальна за пролиття величезної кількості крові по всьому світу, і особливо в Україні, тепер каже: "Наразі важливо зупинити кровопролиття", - зазначив він.

Полковник вважає, що втручання Путіна нічого не змінить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: План Путіна, як заробити на війні Ізраїлю проти ХАМАСу

"Репутація Росії, як сильної світової держави, була сильно підірвана в Україні. ЗС РФ залишаються в дуже важкому становищі за 18 місяців після початку повномасштабного вторгнення до України. Удари ЗСУ ракетами ATACMS по аеродромах ворога в тимчасово окупованих Луганську і Бердянську сильно принизили Кремль. Тепер країни Близького Сходу вважають Росію "згасаючою державою". Зокрема, у Сирії Путін вже втрачає позиції, оскільки частину сил йому довелося передислокувати звідти до України", - написав він.

Автор статті вважає, що війна Ізраїлю проти ХАМАСу може надати короткочасну вигоду Кремлю. Але Захід зараз згуртовується навколо Ізраїлю, а РФ на тлі цього має вигляд "аутсайдера".

7 жовтня бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю. Члени ХАМАС захоплювали території, вбивали людей та брали заручників. Посольство Ізраїлю в США повідомляло про 100 викрадених бойовиками ізраїльтян.

В Ізраїлі офіційно оголосили війну. Армія оборони Ізраїлю відкинула бойовиків і почала наступ на територію Сектора Гази. Вже знищені кілька лідерів ХАМАСу.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче отримати вигоду від війни в Ізраїлі - The Telegraph». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі