субота, 13 вересня 2014 12:02

Путін хоче прорубати сухопутний коридор через Одесу до Придністров'я - Яценюк

Путін хоче прорубати сухопутний коридор через Одесу до Придністров'я - Яценюк
Кінцева мета Путіна - вся Україна - Яценюк ipress.ua

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступає за женевський формат переговорів з Росією, тобто за участю США та Євросоюзу. Про це Яценюк розповів на 11-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії у Києві.

"І чесно кажучи, ідея мати двосторонні домовленості з Росією - не найкраща. Я абсолютно підтримую женевський формат. Ми не такі потужні, щоб були двосторонні домовленості з Росією", - вважає Яценюк.

За його словами, Росія на двосторонніх переговорах переграє Україну.

Арсеній Яценюк також застерігає, що занадто рано говорити про мирні домовленості з Росією. Мінський протокол - це всього лише перший крок по дорозі до можливого майбутнього мирного вирішення.

Це трапиться, якщо Путін не продовжуватиме реалізовувати свій план: 1. Анексія Криму, 2. Створення замороженого конфлікту на Донбасі, 3. Прорубати сухопутний коридор через Одесу до Придністров'я, 4. Захоплення всієї України.

"Кінцева мета Путіна - вся Україна. Він не може пережити думки, що Україна стане частиною великої європейської сім'ї", - пояснив Яценюк.

У даних обставинах єдиним способом захистити Україну, на думку Яценюка, є вступ до НАТО.

"Я розумію, що не всі члени НАТО згодні (на вступ України в альянс). У короткостроковій перспективі НАТО не готове прийняти Україну. Але ми діяли за принципом - стукайте і вам відкриють. Ми вирішили постукати", - пояснив свою позицію прем'єр.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче прорубати сухопутний коридор через Одесу до Придністров'я - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі