середа, 05 січня 2022 01:03

Протести в Казахстані: в двох регіонах запровадили надзвичайний стан

Протести в Казахстані: в двох регіонах запровадили надзвичайний стан
Влада Казахстану запровадила надзвичайний стан в двох регіонах. Фото: BBC

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв на тлі масових протестів через підвищення цін на автомобільний газ запровадив режим надзвичайного стану в Мангістауській області та в Алмати.

Режим триватиме з 01:30 (21:30 за Києвом) 5 січня до півночі 19 січня. В Алмати на період надзвичайного стану запроваджують комендантську годину — з 23:00 до 07:00, повідомляє Интерфакс-Казахстан.

Заходи вжито "заради громадської безпеки, відновлення законності та правопорядку, захисту прав і свобод громадян". Раніше Токаєв звернувся до мітингувальників із заявою, в якій закликав їх "не наслідувати провокації зсередини та ззовні". Також він наголосив, що "влада не впаде", але потрібен діалог, і заявив, що всі законні вимоги протестувальників будуть враховані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після трьох днів мітингів влада Казахстану задовольнила частину вимог

У Казахстані тривають масштабні "газові" протести, що розпочалися 2 січня. На мітинг вийшли в Алмати, Жанаозені, Курику, Акшукурі та низці інших міст.

Зараз ви читаєте новину «Протести в Казахстані: в двох регіонах запровадили надзвичайний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі