понеділок, 25 квітня 2022 09:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Прослужив менше п'яти місяців: Росія втратила черговий корабель

Прослужив менше п'яти місяців: Росія втратила черговий корабель
Буксир, який переміщував сторожовий корабель, пошкодив елементи ґвинто-рульової групи. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Російські окупанти втратили прикордонний сторожовий корабель "Расул Гамзатов", проєкту 22 460. Судно пошкоджене і не може нести службу.

Корабель належав береговій охороні прикордонної служби ФСБ Росії, повідомляє Defense Express.

"Новітній сторожовик морського флоту РФ не розминувся з буксиром при переході по Волго-Донському каналу з Каспійського моря в Азовське. Корабель отримав пошкодження ґвинто-моторної групи з необхідністю заміни валу і гребного ґвинта. Це означає, що він надовго виведений з ладу", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Москва" належить Україні: ЗМІ дізналися про подальшу долю крейсера

Зараз судно знаходиться в порту Азов і чекає ремонту. Фахівці зазначають, що швидко відновити корабель не вдасться. Насамперед через відсутність у Росії запчастин, які необхідні для проведення ремонтних робіт.

"Расул Гамзатов" - останній, 14-й корабель типу "мисливець", побудований на замовлення РФ. Він увійшов до строю наприкінці листопада 2021 року.

13 квітня повідомили про ураження російського ракетного крейсера "Москва" українськими ракетами "Нептун". Унаслідок обстрілу Росія втратила 16 крилатих ракет.

14 квітня міноборони Росії визнало, що на палубі флагмана ЧФ РФ сталася пожежа. Її пояснили "випадковою детонацією боєприпасів". Про інцидент командування доповіло особисто російському президенту Володимиру Путіну.

Того ж дня українське військове командування повідомило, що внаслідок влучання українських ракет крейсер "Москва" почав тонути. Згодом стало відомо, що судно затонуло після тривалої пожежі на борту, поки його буксирували в Севастополь.

Зараз ви читаєте новину «Прослужив менше п'яти місяців: Росія втратила черговий корабель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі