неділя, 28 березня 2021 17:51

Президента зобов'язали сплатити компенсацію за приниження журналістки

Президента зобов'язали сплатити компенсацію за приниження журналістки
Болсонару обіймає посаду президента з січня 2019-го. Фото: Reuters

Суд Сан-Паулу зобов'язав президента Бразилії Жаїра Болсонару сплатити журналістці $3,5 тис. моральної компенсації за принизливі коментарі на її адресу. Політик також має оплатити усі судові та адвокатські витрати.

Торік Болсонару заявив, що репортерка Патрісія Кампос Мелло нібито пропонувала інтимні стосунки інформатору за негативну інформацію про нього, пише BBC. За такі висловлювання журналістка видання Folha de S.Paulo подала на президента до суду. Суддя визнав, що висловлювання Болсонару завдали шкоди честі журналістки.

Кампос Мелло написала кілька розслідувань про організацію, яка зводила наклеп на опонентів Болсонару під час президентських перегонів у 2018-му. У січні Кампос Мелло виграла майже ідентичну справу проти сина президента Едуардо. У травні 2020-го той припустив у відео на YouTube, що репортерка "намагалася спокусити" інформатора, який критикує його батька. Тоді суддя зобов'язав сина Болсонару виплатити їй $5,4 тис.

Болсонару обіймає посаду президента з січня 2019-го та відомий своєю ворожістю до журналістів, які критикують його адміністрацію. Він ще може оскаржити судове рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент відмовився від вакцинації проти Covid-19

Минулого року президент Бразилії Жаїр Болсонару підхопив Covid-19. До цього він публічно применшував небезпеку коронавірусу та тиснув на місцеву владу, аби та послаблювала карантин.

Зараз ви читаєте новину «Президента зобов'язали сплатити компенсацію за приниження журналістки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі