Ексклюзиви
пʼятниця, 28 лютого 2020 09:10

Президент США та прем'єр Великої Британії обирають: їхати в Київ чи Москву

Президент США та прем'єр Великої Британії обирають: їхати в Київ чи Москву
У ЗМІ участь Великобританії та США у пам'ятних заходах назвали "дилемою", оскільки посадовці не можуть визначитися із планом дій Фото: Укрінформ

Президент США Дональд Трамп і прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон можуть приїхати до Києва для участі у заходах з нагоди Дня пам'яті та примирення 8-го травня.

Офіційні особи США та Великої Британії отримали запрошення від України щодо участі у вшануванні 80 млн загиблих у Другій світовій війні. Посадовці остаточного рішення не прийняли, пише The Guardian.

У ЗМІ участь Великкої Британії та США у пам'ятних заходах назвали "дилемою", оскільки посадовці не можуть визначитися і планом дій.

"Серед варіантів, які вважаються компромісами у Вашингтонті та Лондоні, участь лідерів у покладанні вінків в Москві. Іншим варіантом є відвідування Москви і участь в церемоніях, які відбудуться в Україні напередодні, 8 травня", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон поїде до Москви на військовий парад

Дискусії між чиновниками Великобританії та США щодо узгодженої відповіді тривають кілька тижнів.

8 травня в Україні вчетверте відзначають День пам'яті та примирення. 9 травня — День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Згадують жертв ­1939–1945 років. Це був найкривавіший збройний конфлікт у світовій історії. Загинули від 50 до 85 млн осіб, зокрема 8–10 млн українців. Для України війна почалася 1 вересня 1939 року, коли Німеччина напала на Польщу. Авіація бомбардувала Львів та інші західноукраїнські міста, що входили до її складу.

Зараз ви читаєте новину «Президент США та прем'єр Великої Британії обирають: їхати в Київ чи Москву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути