четвер, 01 листопада 2018 18:42

Працівники Google протестували по всьому світу

Працівники Google протестували по всьому світу
Працівники Google по всьому світу протестують проти домагань у компанії. ФОТО: underconsideration.com

Працівники компанії Google по всьому світу вийшли на вулиці в знак протесту. Вони вимагали змінити ставлення до жінок у компанії.

"В офісах Google по всьому світу працівники влаштували безпрецедентну акцію протесту в четвер, 1 листопада", - повідомили у BBC Україна.

Працівники вимагають змін щодо того, як у Google поводяться в разі звинувачень у сексуальних домаганнях. Зокрема співробітники протестують проти застосування примусового арбітражу, адже через це жертва домагань не може подати апеляцію на ухвалене рішення або вжити подальших дій.

Протест організували після виходу публікації в The New York Times, в якій повідомлялося про десятки мільйонів доларів, виплачених двом керівникам Google після звільнення з компанії. Обидва топ-менеджера було звільнено після звинувачень в домаганнях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно "гуглити" - поради

За останні два роки компанія звільнила 48 осіб, звинувачених в домаганнях. Про це в інтерв'ю NBC News розповіли головний виконавчий директор Google Сундар Пічаї та віце-президент компанії Ейлін Нотон

На столі учасники протесту з усіх країн залишили записку для колег: "Я не на місці, тому що разом із іншими співробітниками Google беру участь в акції протесту. Я проти сексуальних домагань, непристойної поведінки, непрозорої політики та культури поведінки на робочому місці, що не підходить для всіх".

Повідомляється, що протести проходять у Сінгапурі, Лондоні, Дубліні, Токіо та інших містах.

Головний виконавчий директор корпорації Сундар Пічаї заявив, що підтримує право працівників на проведення таких акцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глянцеві видання відмовились працювати з зірковим фотографом, якого звинуватили у домаганнях

"Я теж це відчуваю і цілком зацікавлений у тому, щоб досягти прогресу в питанні, що занадто давно існує в нашому суспільстві, і в Google також", - додав пан Пічаї.

Керівництво Google обіцяє дослухатися до пропозицій співробітників щодо покращення політики компанії, аби втілити їхні ідеї в життя.

У Миколаєві невідомий чоловік поглумився над 12-річною дівчинкою в кабіні ліфта багатоповерхового будинку. Поліція склала фоторобот злочинця.

Зараз ви читаєте новину «Працівники Google протестували по всьому світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі