пʼятниця, 23 лютого 2018 11:12

З'явились подробиці розгрому російських найманців у Сирії

Автор: ЕРА
  У Пентагоні повідомили подробиці розгрому російських найманців у Сирії
У Пентагоні повідомили подробиці розгрому російських найманців у Сирії

Прес-секретар Пентагону Дана Уайт розповіла подробиці розгрому російських найманців у сирійському Дейр-ез-Зорі.

Війська США, які підтримують у Сирії помірковану опозицію, розгромили озброєну важкою технікою угруповання. Це сталося з метою самооборони, коли російські найманці наступали на їхні позиції, повідомляє Укрінформ.

"Удар в Сирії – наші удари – наносилися з метою самооборони. Ми вже заявляли нашу чітку позицію у цьому зв'язку", - зазначила представник оборонного відомства США.

При цьому у американської сторони були запевнення від росіян, що їх там немає.

У Пентагоні зазначили, американські сили чітко бачили, що на них рухається озброєне угруповання.

"Ми ще не знаємо, і я не буду спекулювати про наміри або склад цього угруповання. Ми використовували нашу телефонну лінію в рамках механізму деконфліктізаціі, і ми користувалися нею до, під час і після нанесення ударів. І ми були впевнені, що росіяни не були причетні", - сказала прес-секретар Пентагону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбиті в Сирії російські найманці воювали на Донбасі: розповіли подробиці

У ніч з 7 на 8 лютого колона проурядових сирійських військ, посилених бронетехнікою і дивізійною артилерією, висунулася до сирійського міста Хашшам, щоб взяти під свій контроль нафтовий завод. Однак ця територія перебувала під контролем курдів і спецназу США.

У командуванні Військово-повітряних сил США повідомили, проурядові сили безпідставно атакували позиції демократичних сил Сирії. В результаті між сторонами зав'язався бій. За даними ЗМІ, США завдали ряд артилерійських та авіаударів.

Втрати росіян, за даними агентства Reuters, становлять 300 осіб.

Зараз ви читаєте новину «З'явились подробиці розгрому російських найманців у Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі