субота, 18 квітня 2020 12:26

Після землетрусу дозволили розстрілювати мародерів

Після землетрусу дозволили розстрілювати мародерів
Вогонь і землетрус знищили 30 тис. будівель ФОТО: sfchronicle

Землетрус силою 8 балів за шкалою Ріхтера стався о 5 ранку 18 квітня 1906-го у Сан-Франциско, США. Загинули понад 3 тис. людей.

Землетрус спричинив розлом Сан-Андреаса. Поштовхи відчували за кілька сотень кілометрів. У місті зруйнувало і цегляні, і дерев'яні будинки. Усюди почалися пожежі. Їх не могли загасити через поламаний водогін. Уранці військовим дозволили розстрілювати мародерів. Слабші поштовхи тривали. В таких умовах пожежники і військові підривали будівлі, щоб створити стіну від поширення вогню. За два дні з міста евакуювали понад 20 тис. жителів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наслідки коронавірусу: на Землі стало менше землетрусів

Пожежі вдалося загасити 23 квітня. Вогонь знищив понад 30 тис. будівель — більшу частину центрального ділового кварталу і будинки.

Через серію землетрусів в Італії загинули не менше 35 тис. людей. За іншими оцінками, не менше 50 тис. Силу поштовхів оцінювали в 11 балів з 12 можливих, за тодішньою шкалою. Це приблизно сім балів за шкалою Ріхтера.

Зараз ви читаєте новину «Після землетрусу дозволили розстрілювати мародерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі