неділя, 05 квітня 2020 04:42

Наслідки коронавірусу: на Землі стало менше землетрусів

Наслідки коронавірусу: на Землі стало менше землетрусів
Земля стала менше "дрижати". Фото: Фокус

У різних частинах світу вводять обмеження через пандемію коронавірусу. Обмеження руху автомобілів, поїздів і людей привели до того, що повсюдно дослідники спостерігають зменшення сейсмічного шуму, що означає невелике уповільнення "тремтіння" верхньої кори Землі.

Одним з перших на це явище вказав Томас Лекок, геолог і сейсмолог Королівської обсерваторії в Бельгії. Він зауважив, що в Брюсселі в середині березня, коли почалися різноманітні обмежувальні заходи, сейсмічний шум знизився на 30-50%, пише CNN.

Такий низький рівень сейсмологи бачать хіба що на Різдво. Тепер вони можуть виявити невеликі землетруси, які раніше не вдавалося зафіксувати.

Подібне помічають і в інших країнах - про це повідомляють сейсмологи з Британії і США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус небезпечний для молодих людей - ВООЗ

Нагадаємо, спалах вірусу почалася з ринку морепродуктів і тварин в китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені та інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Зараз ви читаєте новину «Наслідки коронавірусу: на Землі стало менше землетрусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі