субота, 16 березня 2024 00:27

Помер Олександр Ширвіндт

Помер Олександр Ширвіндт
Олександр Ширвіндт помер у московській лікарні. Фото: росЗМІ

У Москві помер радянський актор та народний артист РФ Олександр Ширвіндт. Йому було 89 років.

Ширвіндт помер у лікарні. Про це повідомили росЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розстріляне відродження" - згадуємо митців, які загинули, захищаючи Україну

У 2019 році актор переніс операцію, внаслідок якої йому встановили кардіостимулятор.

Роком пізніше Ширвіндт перехворів на пневмонію, спричинену коронавірусом, а влітку 2022-го Ширвіндту діагностували стенокардію.

Українцям він відомий роллю у фільмі "Іронія долі або З легким паром!". У його творчому доробку понад 50 художніх фільмах. Також він зіграв немало ролей у театрах Ленком, Московському драмтеатрі на Малій Бронній та Московському академічному театрі сатири. З 2021 року Ширвіндт став президентом театру сатири. Крім акторства, він також займався режисурою в театрі і написанням сценаріїв.

Ширвіндт неодноразово незаконно відвідував з гастролями окупований у 2014 році Росією український Крим. За це його у 2017 році внесли у базу "Миротворець", як особу, що порушила державний кордон України та становить загрозу національній безпеці України.

Після заборони на в'їзд в Україну актор зізнавався, що "відчуває фізіологічну втрату" і дуже сумує за українськими містами - Києвом та Одесою. Але разом із тим, за його словами, його поїздка в Крим - не є приводом для заборони на в'їзд в нашу країну. А сам Крим Ширвіндт називав ні українським, ні російським, а "своїм".

Український телеведучий, який став популярним після виходу в ефір дитячої програми "Казки діда Панаса", Анатолій Дриженко помер.

Його не стало 31 січня на 83 році життя.

Зараз ви читаєте новину «Помер Олександр Ширвіндт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі