середа, 02 серпня 2023 18:15

Польща викликала на килим білоруського дипломата

Польща викликала на килим білоруського дипломата
Розмова була "дуже короткою", сказали в МЗС Польщі. Фото: pixabay.com

Міністерство закордонних справ Польщі вчора викликало тимчасового повіреного у справах Білорусі.

Висловили рішучий протест через інцидент із гелікоптерами, які у вівторок порушили повітряний простір Польщі. Про це повідомив заступник голови МЗС Польщі Павел Яблонський.

Розмова з білоруським дипломатом у МЗС Польщі була "дуже короткою".

"Ми висловили рішучий протест у зв'язку з порушенням повітряного простору, а також з ескалацією дій проти України, бо Білорусь також є причетною до цієї війни", – сказав Яблонський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща завершила "стіну" на кордоні з Білоруссю: фото

Білоруській стороні також передали й інші претензії.

У МЗС Польщі сказали про зниження рівня безпеки на кордоні через найманців ПВК "Вагнер" у Білорусі та через спроби мігрантів незаконно перетнути білорусько-польський кордон.

1 серпня у Польщу залетіли два гелікоптери з території Білорусі. Перетин кордону відбувся в районі міста Біловежі на дуже низькій висоті.

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак наказав збільшити кількість солдатів на кордоні і розгортання додаткових сил і засобів, зокрема бойових вертольотів.

Минулого місяця прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що понад 100 "вагнерівців" перемістилися в бік Сувальського перешийка поблизу Гродна в Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Польща викликала на килим білоруського дипломата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі