неділя, 16 вересня 2018 12:52

Польща поставила свої вимоги Росії

Польща поставила свої вимоги Росії
У Польщі заявили, що Росія щось приховує у справі авіакатастрофи Качинського. Фото: Dw

Польща хоче повернути з Росії уламки літака Ту-154М тодішнього президента країни Леха Качиньського за допомогою Парламентської асамблеї Ради Європи.

"Постійна відмова від повернення уламків та інших доказів з боку влади Росії є зловживанням правом, але також у Польщі є припущення, що Росії є, що приховувати", – йдеться в заяві уряду. Свій проект резолюції ПАРЄ розгляне в жовтні, повідомляє Onet.

Згідно з Чиказькою конвенцією країна, на території якої сталася авіакатастрофа, зобов'язана повернути всі уламки і матеріальні цінності після завершення слідства країні, якій належав апарат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нафтовий Чорнобиль": сталася найбільша катастрофа в історії США

При цьому Роcія відмовляється повертати уламки літака Ту-154М, на якому в 2010 році розбився польцький президент Лех Качиньський, цим самим затягуючи слідство.

Слідчий комітет Росії дозволив польським прокурорам та експертам оглянути залишки президентського борту Ту-154М у Смоленській області в РФ. При цьому повернути уламки літака Росія не згодна.

Зараз ви читаєте новину «Польща поставила свої вимоги Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі