пʼятниця, 14 квітня 2023 10:31

Підтримка Угорщиною Росії: у США готують санкції

Підтримка Угорщиною Росії: у США готують санкції
Прихильникам угорського премʼєра Віктора Орбана загрожують санкції США. Фото: slovoidilo.ua

У Сполучених Штатах Америки розробляють санкції щодо людей, пов'язаних з урядом угорського премʼєра Віктора Орбана.

Відповідний законопроект готує двопартійна група в Конгресі США, повідомляє The Guardian.

Рішення буде стосуватися переважно колишніх чиновників і прихильників уряду, повʼязаних із партією Орбана "Фідес".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Моравецький натякнув на погіршення стосунків з Угорщиною

Ймовірно, законопроект подадуть до Конгресу вже у травні. Американські чиновники розраховують, що документ отримає широку підтримку.

Американський Мінфін 12 квітня уже запровадив санкції щодо Міжнародного інвестиційного банку (МІБ), який базується в Будапешті. Його контрольний пакет акцій належить Росії. Угорщина висловила розчарування такими діями США.

"Ми приймаємо і розуміємо, що ми представляємо різні позиції, але ми не розуміємо, навіщо тиснути на інші держави, щоб вони змінили свою позицію. Угорщина є державою, тому її слід розглядати як єдину державу, а не як колонію", ‒ відреагував міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто 11 квітня приїхав у столицю країни-агресорки Російської Федерації Москву. Там він домовився про збільшення поставок газу з РФ та оновив угоду про фінансування і будівництво атомної електростанції "Пакш".

Угоди про енергетичну співпрацю Угорщини з Росією лише затягуватимуть повномасштабну війну РФ проти України. Економічний радник президента України Олег Устенко закликав Європейський Союз заблокувати ці домовленості. Він наголосив, що таким чином угорці спонсорують російські воєнні злочини в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Підтримка Угорщиною Росії: у США готують санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі