субота, 22 вересня 2018 11:14

По російським хакерам готують потужний удар

По російським хакерам готують потужний удар
На російських хакерів треба наступати, кажуть у Великій Британії. Фото: відкриті джерела

Найближчим часом Велика Британія оголосить про створення окремого військового підрозділу чисельністю у 2 тис. людей. Він займатиметься наступальними операціями у кіберпросторі проти російських хакерів, ісламських терористів та інших противників.

Військовий центр кібероперацій матиме бюджет $325 млн на рік, повідомляє BBC

Подібні структури існують в Британії і багатьох інших країнах вже давно. Однак новим у планах британського уряду є те, що він планує різко розширити наступальну складову кібервійськ.

"Цей крок в чотири рази збільшить чисельність наступальних кібервійськ і знаменує якісні зміни можливостей країни в частині руйнування комп'ютерних мереж і приладів, під'єднаних до інтернету", - пише Times.

"Коли деякі країни і злочинні групи поводять себе дуже агресивно, ви маєте самі мати змогу прицільно руйнувати", - каже колишній голова британського Центру урядового зв'язку Роберт Ханніган.

Росія вже намагалася проникнути в комунікаційні та енергетичні мережі Великої Британії.

Російські агенти з особливою увагою ставляться до британських об'єктів енергетики і підводних кабелів, що з'єднують країну з європейським континентом, кажуть у британському міністерстві оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські силовики викрили хакерів-злодіїв, яких підтримували російські спецслужби

Раніше російське хакерське угруповання Fancy Bear атакувало поштові сервери Вселенського патріарха Константинополя у турецькому Стамбулі.

Зараз ви читаєте новину «По російським хакерам готують потужний удар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі