вівторок, 28 вересня 2021 09:10

Північна Корея запустила ракету в Японське море

Північна Корея запустила ракету в Японське море
Країна випустила принаймні один невпізнаний снаряд. Фото: pixabay.com

Північна Корея 28 вересня запустила ракету невідомого типу в Японському морі.

Країна випустила принаймні один невпізнаний снаряд, інформує Yonhap із посиланням на об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї.

"Інші подробиці поки невідомі. Можливо, це була балістична ракета. Якщо інформацію підтвердять, це буде третім таким пуском за рік", - ідеться в повідомленні.

КНДР заборонили будь-яку діяльність із балістичними ракетами відповідно до резолюцій Ради Безпеки ООН. Водночас Пхеньян заявив, що посилює самооборону від загроз із боку Південної Кореї та США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР перезапустила реактор для виготовлення ядерної зброї - МАГАТЕ

16 вересня Північна Корея здійснила навчальний запуск балістичних ракет малої дальності з вагона потягу. Ракети вразили ціль у Японському морі. Нова система дасть змогу КНДР мати кращу мобільність під час пуску ракет на свою залізничну мережу в усій країні. За словами експертів, потяг також можуть замаскувати під пасажирський і його буде важче відстежити з військових супутників.

Зараз ви читаєте новину «Північна Корея запустила ракету в Японське море». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі