понеділок, 22 жовтня 2018 16:23

Північна і Південна Кореї відведуть зброю з кордону

Північна і Південна Кореї відведуть зброю з кордону
Відведуть вогнепальну зброю та постіи охорони з демілітаризованої зони села Пханмунджом. Фото:img.tsn.ua

Північна та Південна Кореї та командування ООН домовилися цього тижня відвести вогнепальну зброю та посилити охорону з демілітаризованої зони села Пханмунджом.

3 сторони провели другий раунд переговорів у Пханмунджомі, щоб обговорити шляхи демілітаризації кордону згідно з нещодавнім міжкорейським пактом, підписаним на саміті минулого місяця у Пхеньяні, - повідомляє агентство Reuters .

"Ми обговорили строки виведення вогнепальної зброї та демонтаж охоронних постів, а також способи коригування чисельності вартового персоналу і проведення спільних інспекцій", - йдеться в заяві міністерства оборони Південної Кореї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мир, дружба, роззброєння - корейські лідери підписали угоду

Сусідні Кореї сподіваються відвести 11 охоронних постів у радіусі 1 км уздовж Військової демаркаційної лінії на їхньому кордоні до кінця року. Вони також планують вивести всю вогнепальну зброю з Об'єднаної зони безпеки у Пханмунджомі та скоротити до 35 осіб кількість співробітників, які перебувають там.

На зустрічі в понеділок 3 сторони домовилися про відведення вогнепальної зброї та охоронних постів із Об'єднаної зони безпеки до четверга. Вони планують провести спільну перевірку протягом наступних 2 днів, повідомляє міністерство.

Крім того, угода також містить припинення "всіх ворожих дій" і впровадження заборони на польоти біля кордону.

Командування ООН, яке очолює США, наглядає за ситуацією у демілітаризованій зоні з кінця військових дій під час війни між обома Кореями 1950-1953-х.

2 т делікатесних соснових грибів мацутаке надіслав лідер КНДР Кім Чен Ин голові Південної Кореї Мун Чже Іну.Такий подарунок зробив після підписання угоди про ядерне роззброєння.

Зараз ви читаєте новину «Північна і Південна Кореї відведуть зброю з кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі