середа, 23 вересня 2020 13:19

Після інавгурації Лукашенка опозиція закликала до безстрокової акції непокори

Після інавгурації Лукашенка опозиція закликала до безстрокової акції непокори
Білоруська опозиція планує провести безстрокову акцію протесту після інавгурації Лукашенка. Фото: Belsat

Білоруська опозиція планує провести безстрокову акцію протесту після інавгурації Олександра Лукашенка, який в середу, 23 серпня, таємно вступив на посаду президента країни.

Про це заявив член президії координаційної ради Білорусі Павло Латушко на своєму Telegram-каналі.

"Ми ніколи не погодимося з фальсифікацією і вимагаємо нових виборів. Закликаємо всіх почати безстрокову акцію непокори", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко таємно себе інавгурував

"Сьогодні ми стали свідками безпрецедентної ситуації. Експрезидент, який стверджує, що набрав понад 80% голосів на виборах, провів спецоперацію зі своєї самоінавгураціі. Під охороною ОМОН, в обстановці таємності та секретності, у вузькому колі спішно звезених чиновників. Де радісні громадяни? Де дипломатичний корпус?" - обурився Латушко.

Протести в Білорусі тривають вже понад місяць - з 9 серпня, коли в країні відбулися президентські вибори. Офіційні органи влади повідомили про перемогу Олександра Лукашенка, який обіймає посаду вже 26 років. Проте велика частина білорусів не згодна з фальсифікованими результатами, в зв' язку з цим у країні розпочалися акції протесту.

Події в Білорусі вже призвели до введення санкцій проти білоруської влади. Зокрема, Литва, Латвія й Естонія запровадили санкції проти Лукашенка та ще 29 людей - їм заборонили в'їзд на територію країн. Окрім Лукашенка, до списку потрапили міністри внутрішніх справ та юстиції, генпрокурор, представники президентської адміністрації, Центрвиборчкому та силовики.

Нові санкції від ЄС мають значно розширити цей список. Його фігурантам заборонять в'їзд до Євросоюзу, а їхні активи на території ЄС заморозять. Спершу в переліку було 12 людей, проте зараз там уже понад 30 прізвищ.

Зараз ви читаєте новину «Після інавгурації Лукашенка опозиція закликала до безстрокової акції непокори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі