середа, 29 липня 2020 04:18

Підрахували збитки світового туризму через коронавірус

Підрахували збитки світового туризму через коронавірус
Світовий туризм втратив $320 млрд. Фото: REUTERS

Пандемія Covid-19 сильно вплинула на міжнародний туризм.

Його збитки досягли 320 млрд американських доларів, а кількість туристів скоротилася на 300 млн осіб, повідомляє Всесвітня туристична організація ООН (UNWTO).

Збитки в три рази більше, ніж під час глобальної економічної кризи 2008-2009 років. Скоротилася також кількість туристичних поїздок за кордон.

Так, в період з січня по травень 2020 роки люди стали подорожувати в інші країни на 56% рідше порівняно з аналогічним періодом 2019 року. Найменше поїздок зробили в травні - на 98% менше, ніж в цьому ж місяці 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порожній Рим: туризм в Італії скоротився на 99%

У той же час спостерігається обережна зміна тенденції до подорожей. Особливо в Північній півкулі, а також після відкриття кордонів Шенгенської зони з 1 липня для громадян країн ЄС і людей з видом на проживання в них.

Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило оновлені дані щодо кількості активних випадків коронавіруса за кордоном, згідно з якими деякі відкриті для українських туристів країни, такі як Албанія і Болгарія, відійшли до "червоної зони".

Зараз ви читаєте новину «Підрахували збитки світового туризму через коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі