пʼятниця, 24 липня 2020 15:15

Порожній Рим: туризм в Італії скоротився на 99%
3

Рим без туристів
Фото: twitter.com/RockBerta
Рим без туристів
Рим без туристів

Римські готелі в червні відвідали на 99% менше іноземних гостей, ніж в минулому році. Після послаблення карантину через пандемію коронавірусу сильно впав навіть внутрішній туризм.

Минулого місяця в готелях столиці Італії зупинялися лише 6 тис. 300 іноземних гостей, пише dpa.

В цей же час в 2019 році в римських готелях переночували більш 773 тис. Іноземних гостей. За даними асоціації готелів Federalberghi, в даний час з 1200 місць для ночівлі відкриті тільки близько 200.

А всього за 2019 рік Рим відвідали 19,4 мільйона туристів. Дані зібрані на підставі інформації з аеропортів і офіційних туристичних внесків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити туристам, які повернулися з країн "червоної зони" коронавірусу

Також на 88% скоротилося число внутрішніх відвідувачів Риму також, в порівнянні з минулим роком. Це близько 51 тис. Осіб у порівнянні з 1,16 мільйонами в минулому році.

Італія відкрила свої кордони для більшості громадян Європейського Союзу з 3 червня. Країна опинилася в числі найбільш постраждалих від пандемії - внаслідок коронавируса померли понад 35 тис. Чоловік.

Після ослаблення карантину в Хорватії ввели обов'язкову 14-денну самоізоляцію при в'їзді для громадян третіх країн, в тому числі і українців. А для в'їзду в Чорногорію громадянам України, які їдуть наземним транспортом, потрібно мати негативний тест на коронавірус.

Зараз ви читаєте новину «Порожній Рим: туризм в Італії скоротився на 99%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі