вівторок, 17 листопада 2020 12:59

Pfizer розпочне пілотну доставку своєї вакцини

Pfizer розпочне пілотну доставку своєї вакцини
Вакцину доставлять в Техас, Нью-Мексико, Теннессі та Род-Айленд. Фото: pixabay

Пілотну доставку своєї вакцини запустить фармацевтична компанія Pfizer до чотирьох американських штатів.

Так хочуть оцінити логістику транспортування препарату, відомого своєю чутливістю до температури зберігання, повідомляє Reuters.

Вакцину, яку необхідно зберігати та транспортувати за температури не вище -70° за Цельсієм, доставлять в Техас, Нью-Мексико, Теннессі та Род-Айленд. Компанія планує випробувати пілотну модель доставки вакцини з урахуванням нюансів транспортування, яку згодом втілить в широке використання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поява вакцини від Covid-19 не зупинить карантин - ВООЗ

Вакцина від коронавірусу, яку нині розробляють американська компанія Pfizer і німецька BioNTech, повинна зберігатися при температурі -70°C, що значно ускладнює її транспортування й зберігання. Прогнозують, що через це для двох третіх населення світу, в тому числі й для українців, вона буде важкодоступною.

Вакцина від Covid-19 від американської компанії Moderna на перших етапах буде лише на американському ринку. На розробку цієї вакцини адміністрація США виділяла федеральне фінансування.

Зараз ви читаєте новину «Pfizer розпочне пілотну доставку своєї вакцини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі