середа, 05 червня 2024 09:34

Пентагон уклав великий контракт на виготовлення HIMARS

Пентагон уклав великий контракт на виготовлення HIMARS
У США уклали контракт на $1,933 млрд. Фото: Wikimedia

Пентагон уклав масштабний модифікаційний контракт із збройовою компанією Lockheed Martin на виробництво високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS.

Угода коштує $1,933 млрд, підрядником є Армійське командування по контрактах.

"Місця проведення робіт та фінансування будуть визначатися для кожного замовлення з ймовірною датою завершення 31 травня 2028 року", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі відкрили завод з виробництва HIMARS

Не повідомили кількість систем, яку має поставити компанія.

На початку травня повідомлялося про контракт на виробництво HIMARS на суму $ 861,3 млн із термінами виконання до кінця травня 2026 року.

M142 HIMARS - американська реактивна артилерійська система. Полегшена версія M270 зі зменшенням вогневого потенціалу, але збереженням того самого арсеналу та захисту персоналу.

Призначена для тактики "стріляй-і-тікай". Залежно від снарядів, виконує роль РСЗВ або фронтової тактичної ракетної установки). Виробляється одним із підрозділів Lockheed Martin.

Росіяни за час війни не знищили жодної реактивної системи залпового вогню HIMARS.

Натомість Сили оборони ефектиdно знищують окупантів цією системою американського виробництва, розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон уклав великий контракт на виготовлення HIMARS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі