пʼятниця, 09 серпня 2019 11:19

Паспорти РФ для Донбасу: ЄС розробляє відповідь

Паспорти РФ для Донбасу: ЄС розробляє відповідь
ЄС розробляє рекомендації у відповідь на видачу паспортів на Донбасі. Фото: DW.

У Євросоюзі розробляють "єдині рекомендації" щодо "ідентифікації та можливого невизнання" паспортів РФ, виданих жителям окремих районів Донецької та Луганської областей (ДНР і ЛНР) України.

Рекомендації для держав-членів ЄС та їхніх консульств розробляє Єврокомісія разом із Європейською службою зовнішніх справ та у координації з делегаціями ЄС у Києві та Москві, передає DW.

Настанови також стосуватимуться питання видачі віз, прохання про які в Росії чи в Україні подаватимуть жителі Донбасу з паспортами РФ. У заяві речника ЄС нагадують, що невизнання паспортів перебуває у компетенції кожної держави-члена Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За російський паспорт жителів окупованих територій допитуватимуть

Литва не визнає російських паспортів, які видають жителям окупованих частин Донбасу. Міністерство закордонних справ країни проситиме у Брюсселя, де розташована штаб-квартира ЄС, затвердити єдину політику щодо визнання таких документів недійсними.

Зараз ви читаєте новину «Паспорти РФ для Донбасу: ЄС розробляє відповідь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі