неділя, 14 березня 2021 23:50

Партія Меркель втрачає підтримку серед виборців

Партія Меркель втрачає підтримку серед виборців
У вересні цього року мають відбутися вибори до німецького Бундестагу. Фото: flickr

В Німеччині партія канцлера Ангели Меркель Християнсько-демократичний союз (ХДС) програла вибори в місцеві парламенти (ландтаги) у двох федеральних землях - Баден-Вюртемберг і Рейнланд-Пфальц. ХДС займає другі місця.

За даними екзит-полу телеканалів ARD і ZDF, в Баден-Вюртемберзі перемогу здобуває партія "Зелені" на чолі з прем'єр-міністром землі Винфридом Кречманном. Партія отримала підтримку 31-31,5% виборців, що є кращим результатом "Зелених" на виборах в ландтаг в історії. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Друге місце з 23% посідає Християнсько-демократичний союз, який знаходився в урядовій коаліції з "Зеленими". Цей результат став найгіршим в історії на виборах в ландтаг цієї федеральної землі.

У Рейнланд-Пфальці перемагає СДПН на чолі з прем'єром землі Малу Драєр. Партія, яка керує в землі вже 30 років, набирає 33,5-34,5% голосів, трохи менше, ніж на минулих виборах у 2016 році. За ХДС проголосували 25,5-26%, а за "Зелених" - 8,5-9,5%. Результат консерваторів в цій землі теж - найгірший в історії.

У вересні цього року мають відбутися вибори до німецького Бундестагу.

Зараз ви читаєте новину «Партія Меркель втрачає підтримку серед виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі