субота, 13 травня 2023 14:56

Парламент Швейцарії ухвалив рішення про зброю для України

Парламент Швейцарії ухвалив рішення про зброю для України
У Швейцарії обидві палати парламенту ухвалили рішення про реекспорт зброї до України. Фото: rbc.ua

Парламент Швейцарії надав дозвіл на реекспорт зброї в Україну.

Обидві палати парламенту проголосували за внесення змін до закону про засоби воєнного призначення. Про це повідомляє Euronews.

Раніше закон забороняв передачу швейцарського озброєння і боєприпасів третім країнам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швейцарія ухвалила нове рішення щодо реекспорту зброї в Україну

У четвер послабити експортний контроль над озброєннями рекомендував профільний парламентський комітет. Швейцарія місяцями відмовляла у реекспорті своєї зброї до України.

"Одне рішення стосується скасування обмежень на експорт військових засобів "в особливих випадках" і в разі необхідності забезпечення національної безпеки. Друге може дозволити постачання зброї в країни, які "віддані нашим цінностям і мають схожий експортний контроль як у Швейцарії", ‒ йдеться у повідомленні.

Покупці також можуть реекспортувати швейцарське озброєння після п'яти років.

Міністерство оборони Німеччини 13 травня офіційно оголосило про надання Україні нового пакета військової допомоги на суму €2,7 млрд. Це найбільший пакет німецької допомоги з початку повномасштабного вторгнення Росії.

До пакета, зокрема, увійшли 30 основних бойових танків Leopard 1A5 і 20 бойових машин піхоти Marder. А також чотири зенітні ракетні установки IRIS-T SLM для протиповітряної оборони і 12 пускових установок IRIS-T SLS.

Зараз ви читаєте новину «Парламент Швейцарії ухвалив рішення про зброю для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі