понеділок, 14 грудня 2020 09:49

Оглядаються на Росію: Тихановська поскаржилась на бездіяльність ЄС

Оглядаються на Росію: Тихановська поскаржилась на бездіяльність ЄС
Тихановська поскаржилась на лідерів ЄС. Фото: ukrinform.ru

Лідерка білоруської опозизиції Світлана Тихановська поскаржилась на повільні реакції лідерів Європейського Союзу щодо впровадження економічних санкцій на великі підприємства Білорусі.

Про це вона заявила в інтерв'ю The New Yorker.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, яку зарплатню отримує Тихановська

За словами Тихановської, санкції треба запровадити проти великих державних підприємств — "Нафтан", "Беларуськалій" та "Гродно Азот".

"Коли я була звичайною людиною, думала, що Європа настільки близька і велика, а її лідери настільки сильні, що вони обовʼязково що-небудь зроблять. Тепер я бачу, що хоча вони висловлювали свою занепокоєність і солідарність, насправді вони нічого не можуть зробити. Європейські лідери діють обережно, завжди оглядаючись на Росію. Ми намагаємося звернутися до їхньої совісті, кажучи: "Ви проголошуєте верховенство прав людини, але дивіться, що відбувається в сусідній країні, а все, що ви робите, — це висловлюєте занепокоєння". Як таке можливо?" - прокоментувала Тихановська.

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська створила віртуальні Народні посольства Білорусі по всьому світу.

Зараз ви читаєте новину «Оглядаються на Росію: Тихановська поскаржилась на бездіяльність ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі