понеділок, 03 грудня 2018 10:14

Один із найбільших експортерів відмовився продавати газ

Один із найбільших експортерів відмовився продавати газ
Експортер природнього газу Катар вирішив покинути ОПЕК. Фото: forbes.net.ua

Катар ухвалив рішення залишити Організацію країн-експортерів нафти (ОПЕК) від січня 2019-го.

"Катар ухвалив рішення відкликати своє членство в ОПЕК у січні 2019-го, і це рішення було передано ОПЕК сьогодні вранці", - заявив міністр енергетики країни Саад аль-Хабі, передає Reuters.

Катар як один із найбільших у світі експортерів природного газу розглянув способи більшого впливу на міжнародній арені та створення довгострокових стратегій, зосереджених на газовій галузі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія відмовилася продавати нафтопродукти до Білорусі

За словами міністра, таке рішення для Катара було нелегким, адже країна перебувала в організації 57 років, однак вона майже не впливала на загальні принципи роботи ОПЕК. А тому Катар вирішив сконцентруватися на видобутку газу та збільшенні обсягів його експорту.

З 2 листопада 2018 -го між Україною та Катаром вводиться повноцінний безвізовий режим. Про це було оголошено в столиці Катару Досі під час візиту в країну української делегації від МВС. Катар - це перша країна Близького Сходу, яка встановила максимально полегшений режим для поїздок українців.

Зараз ви читаєте новину «Один із найбільших експортерів відмовився продавати газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі