вівторок, 14 квітня 2020 16:08

Один з китайських ресторанів McDonaldʼs вляпався у гучний расистський скандал

Один з китайських ресторанів McDonaldʼs вляпався у гучний расистський скандал
Один із закладів McDonaldʼs закрився через заборону впускати темношкірих. Фото: Reuters

Один із закладів швидкого харчування McDonaldʼs у Китаї закрився через расистський скандал. Там не пускали в заклад місцевих африканців через коронавірус.

Скандал стався в одному з промислових районів Гуанчжоу, пише ВВС. На вході в місцевий ресторан хтось повісив напис: "Нам повідомили, що відтепер темношкірим людям не дозволяється входити до ресторану". Як наслідок компанія вибачилась і тимчасово закрила ресторан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельна небезпека: мавп в Африці посадили на карантин

Гуанчжоу є великим центром торгівлі для африканців і домівкою для однієї із найбільших африканських громад Китаю. Однак останні тижні між ними та місцевими жителями загострилися стосунки. Це сталося через поширення чуток про спалах коронавірусу серед громади.

У Китаї безвісти зникла лікарка Ай Фень. За 2 тижні до цього вона опублікувала матеріал, в якому звинуватила владу в замовчуванні і приховуванні коронавірусної епідемії уже тоді, коли катастрофа була неминучою.

Зараз ви читаєте новину «Один з китайських ресторанів McDonaldʼs вляпався у гучний расистський скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі