середа, 22 вересня 2021 22:40

Німеччина не визнає російське голосування в окупованому Криму

Німеччина не визнає російське голосування в окупованому Криму
У Німеччині не визнають вибори до Держдуми у Криму. Фото: pexels.com

Німеччина не визнає проведення виборів у Держдуму РФ в окупованому Криму.

Вона вважає протизаконною участь у них жителів окупованих районів Донбасу, заявила речниця федерального уряду Ульріке Деммер.

"Незаконна анексія Криму є порушенням територіальної цілісності та суверенітету України, Німеччина не визнає це. Тож ми, звісно, не визнаємо і проведення виборів в анексованому Росією Криму", - сказала вона.

Видачу російських паспортів жителям ОРДЛО вона назвала порушенням міжнародного права.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузія не визнала вибори до Держдуми РФ у Криму

ФРН серйозно сприймає зауваження спостерігачів і російських опозиційних політиків щодо численних порушень під час голосування та підрахунку голосів. У Росії напередодні виборів посилила тиск на опозицію та суспільство загалом. Втратили принцип демократичної участі у виборах.

У Росії з 17 вересня відбувалися вибори до Держдуми. До них залучали жителів окупованих РФ Криму й районів Донецької та Луганської областей. В окупованих районах майже місяць діяли сотні "роз'яснювальних центрів". Там українцям масово видавали російські паспорти.

Сполучені Штати Америки відмовилися визнати вибори в Держдуму Росії на тимчасово окупованих територіях України.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина не визнає російське голосування в окупованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі