вівторок, 11 червня 2024 02:35

Німеччина і Україна уклали кредитну угоду на 30,4 мільйона євро

Німеччина і Україна уклали кредитну угоду на 30,4 мільйона євро
Німеччина і Україна уклали кредитну угоду. Фото: Укрінформ

Між Німеччиною та Україною була підписана гарантійна угода про залучення кредиту на суму 30,4 мільйона євро.

Ці кошти від уряду ФРН будуть спрямовані через державний Німецький банк розвитку (KfW) на підвищення надійності енергетичної інфраструктури України. Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

Відповідну угоду підписав 10 червня від імені українського уряду глава Мінфіну Сергій Марченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше грошей для ЗСУ. Німеччина планує оновити бюджет

"Підписання відбулося у присутності міністра енергетики України Германа Галущенка, генерального директора з питань сусідства та переговорів щодо розширення ЄС Герт-Яна Коопмана та представників уряду Німеччини", - розповіли в міністерстві.

Кредитну угоду уклали голова правління Національної енергетичної компанії Укренерго Володимир Кудрицький та представники KfW - член правління Крістіан Лайбах і директор по регіону Східна Європа, Кавказ, Центральна Азія Вероніка Гарсіа дель Арко.

Термін кредитування становить 30 років, вказується в умовах, при цьому перші 10 років з них є пільговим періодом.

Відсоткова ставка за користування кредитом становить 2% річних, розповіли в Мінфіні.

За словами Кудрицького, отримані кредитні кошти буде направлено "на реконструкцію однієї з наших підстанцій у західному регіоні".

"Після модернізації це буде високотехнологічний автоматизований об'єкт, який відповідатиме вимогам ENTSO-E щодо надійності роботи системи електропередачі та безпеки мережі", - розповів глава правління "Укренерго".

Надане фінансування "допоможе закупити дороговартісне високотехнологічне обладнання для підстанцій, які були пошкоджені під час ракетних та дронових атак ворога".

У Мінфіні зазначили, що загалом з початку широкомасштабної військової агресії РФ проти України від німецького уряду на бюджетну підтримку було залучено 1,55 млрд євро, з яких 1,25 млрд євро є грантовими коштами, та 0,3 млрд євро - кредитами.

Німеччина вже надала Києву цього року €7,1 млрд військової допомоги. Ці кошти спрямовані на оплату військових товарів, які Україна купує безпосередньо у промисловості. Гроші також підуть на фінансування перезамовлень зброї, яку Бундесвер передав українській армії.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина і Україна уклали кредитну угоду на 30,4 мільйона євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі