четвер, 01 грудня 2022 19:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Нідерланди не вимагають екстрадицію засуджених у справі MH17

Нідерланди не вимагають екстрадицію засуджених у справі MH17
Прокуратура Нідерландів не буде звертатись до РФ. Фото: eastnews.ua

Прокуратура Нідерландів не вимагає у Росії екстрадицію засуджених у справі MH17.

Також не подаватимуть апеляцію на рішення гаазького суду, повідомляє прокуратура Нідерландів.

"Російська Федерація не видає своїх громадян. Тому екстрадиції злочинців ми не проситимемо. Але прокуратурою Нідерландів будуть докладені подальші зусилля для того, щоб злочинці Гіркін, Дубинський і Харченко відбували покарання", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ще одній країні ЄС погодились, що Путін – терорист

Державна прокуратура Нідерландів додала, що жоден правопорушник не повинен уникнути покарання.

Сьогодні суд у Гаазі виніс рішення, за яким літак був збитий із зенітного ракетного комплексу "Бук" ракетою, запущеною з боку Першотравневого. Ця територія тоді була окупована росіянами.

17 липня 2014 року авіалайнер "Малайзійських авіаліній" виконував рейс MH17 із Амстердама до Куала-Лумпура. Boeing-777 збили неподалік Тореза Донецької області. Загинули 298 пасажирів і 15 членів екіпажу.

У серпні 2014-го була створена спільна слідча група, в яку увійшли представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України.

За даними слідства, пасажирський борт збили ракетою, випущеною з російської установки "Бук", яка належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО збройних сил РФ, дислокованій у Курську.

Гаазький суд засудив Ігоря Гіркіна, Сергія Дубинського і Леоніда Харченка до довічного ув'язнення у справі про знищення малайзійського літака рейсу MH17 2014 року в Донецькій області.

Зараз ви читаєте новину «Нідерланди не вимагають екстрадицію засуджених у справі MH17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі