субота, 03 серпня 2024 08:30

Нетаньягу хоче змінити військове керівництво Ізраїлю - ЗМІ

Нетаньягу хоче змінити військове керівництво Ізраїлю - ЗМІ
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху планує кадрові перестановки у військовому керівництві країни. Фото: wikipedia.org

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу планує звільнити міністра оборони Йоава Галанта, начальника штабу ЦАХАЛу Герці Ха-леві та керівника контррозвідувальної спецслужби ШАБАК Ронена Бара.

Про можливі кадрові рішення сказала репортер Walla News Тал Шалев у головній вечірній програмі новин громадського мовника Kan, повідомляє Times of Israel.

Посилаючись на джерела серед близьких соратників прем'єр-міністра, щодо звільнення Галанта репортерка зауважила, що "питання не в тому, якщо, а в тому, коли".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США готуються до нападу Ірану на Ізраїль - ЗМІ

Вона розповіла, що Нетаньягу хотів звільнити Галанта після його візиту до Сполучених Штатів, але заплановане рішення було відкладене через смертоносну атаку Хезболли на Мадждал-Шамс та вбивство лідера ХАМАС і лідера військового крила Хезболли.

За словами журналістки, в оточенні Нетаньяху є джерела, які кажуть, що після заміни Галанта прем'єр-міністр планує звільнити начальника штабу ЦАХАЛу Герці Ха-леві та керівника Shin Bet (ШАБАК) Ронена Бара.

Метою таких кроків є усунення опозиції до ведення переговорів Нетаньяху щодо повернення заручників, захоплених ХАМАС 7 жовтня. Шалев каже, що Нетаньяху хоче поставити на місце звільнених чиновників людей, які будуть залежати від нього і виконувати його вказівки.

Зокрема, потенційним кандидатом на посаду міністра оборони називають опозиційного лідера "Нової надії" Гідеона Саара. Зараз нібито ведуться розмови про можливу загальну перестановку в уряді, щоб створити враження, що прем'єр-міністр не просто звільняє Галанта.

Ізраїль зведе рахунки із кожним, хто завдає йому шкоди. Із такою заявою прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу звернувся до нації після загибелі політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії та командира "Хезболли" Фуада Шукра.

Зараз ви читаєте новину «Нетаньягу хоче змінити військове керівництво Ізраїлю - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі