понеділок, 30 серпня 2021 12:36

Невідома лихоманка забрала життя 68 людей, 40 із них - діти

Невідома лихоманка забрала життя 68 людей, 40 із них - діти
В Індії люди помирають від невідомої лихоманки. Фото: Reuters

В індійському штаті Уттар-Прадеш за минулу добу від невідомої вірусної лихоманки померли щонайменше 12 дітей.

Про це повідомило видання The Times of India.

Загалом жертвами невідомої хвороби стали 68 осіб, 40 із них - діти. Це тільки приблизна кількість померлих, зазначають місцеві ЗМІ з посиланням на органи охорони здоров'я штату Уттар-Прадеш. МОЗ не враховує померлих удома без медичного лікування та в приватних лікарнях.

Епіцентром лихоманки стали західні райони штату. Через високу температуру повітря й вологість вірус швидко поширюється в сільських районах Аґра, Матхура й Фірозабада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від потужних ударів блискавки загинули дев'ять людей, серед них діти

У лікарнях не вистачає місць для хворих. Медики вимушені брати людей із невідомою лихоманкою в клініки, призначені для заражених коронавірусом.

Активне поширення лихоманки виникло через недотримання норм санітарії та гігієни, зазначають лікарі.

В Індії 17-річну Неху Пасван родичі забили до смерті за те, що дівчина носила джинси. Інцидент стався в селищі Савреджи Харґ у районі Деорія – його вважають найменш розвиненим регіоном штату Уттар-Прадеш. Мати Неху Шакунтали Пасван розповіла, що дід і дядько били її доньку палицями через суперечку щодо зовнішності.

Зараз ви читаєте новину «Невідома лихоманка забрала життя 68 людей, 40 із них - діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі