середа, 09 листопада 2022 15:22

Назвали найкомфортніші міста для інклюзивного туризму

Назвали найкомфортніші міста для інклюзивного туризму
Нью-Йорк став одним з найбільш комфортних міст для інклюзивного туризму. Фото: pixabay.com

Для туристів з інвалідністю склали топ-10 найдоступніших міст під їхні потреби.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного CEO Valuable 500. Опитали майже 5 тис. респондентів з обмеженими можливостями у Великій Британії, Сполучених Штатах, Австралії, Китаї та Японії, пише The Independent.

Зокрема, враховували такі критерії, як доступне транспортне сполучення, наявність необхідних покажчиків, розташування житла поруч з туристичними пам'ятками, магазинами і ресторанами, а також уважне ставлення до людей з інвалідністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, кому з чоловіків можуть дозволити виїзд за кордон

Топ-10 найдоступніших міст для туристів з інвалідністю:

1. Амстердам (Нідерланди).

2. Лас-Вегас (США).

3. Нью-Йорк (США).

4. Орландо (США).

5. Париж (Франція).

6. Шанхай (Китай).

7. Лондон (Великобританія).

8. Сінгапур (Сінгапур).

9. Сідней (Австралія).

10. Токіо (Японія).

Ті, хто складав рейтинг, закликали відповідальні за туризм органи продовжити роботу над поліпшенням доступності міст для мандрівників з інвалідністю.

"Механізми доступності для людей з обмеженими можливостями залишаються другорядними для індустрії подорожей і туризму, тому ми вивчаємо кожен аспект подорожі для людей з обмеженими можливостями в цьому масиві досліджень", – йдеться у звіті.

У Києві продовжують відновлювати культурне життя. Дедалі більше заходів роблять благодійними. На концертах, ярмарках збирають гроші військовим та тим, хто постраждав від повномасштабної війни. Тож кияни та гості столиці можуть не просто сходити кудись на вихідних, а ще й наблизити донатом перемогу. А на деякі барахолки чи в парки відвідувачі можуть потрапити навіть безплатно.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкомфортніші міста для інклюзивного туризму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі