неділя, 11 грудня 2022 19:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Назвали кількість загиблих цього року журналістів

Назвали кількість загиблих цього року журналістів
2022 року загинули 67 журналістів. Фото: Pexels

2022 року при виконанні своїх обов'язків загинули 67 журналістів.

З них 12 загинули в Україні під час висвітлення російської агресії, передає Міжнародна федерація журналістів.

Також смерті журналістів були пов'язані з хаосом на Гаїті та активності злочинних угруповань у Мексиці.

Порівняно з 2021 роком кількість загиблих зросла на 20 осіб.

В Україні більшість загиблих журналістів були українцями. Але є й іноземці. Наприклад американський режисер-документаліст Брент Рено і оператор Fox News, громадянин Ірландії П'єр Закжевський. Багато смертей відбулися у перші тижні повномасштабної агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Завжди був на передньому краї" – на фронті загинув журналіст Юрій Лелявський

Організація "Репортери без кордонів" зафіксувала 29 нападів на журналістів під час російської агресії. Український Інститут масової інформації тільки у березні цьогоріч задокументував 155 злочинів, скоєних РФ проти представників медіа.

"Різке збільшення кількості вбивств журналістів та інших працівників ЗМІ викликає серйозне занепокоєння і є ще одним тривожним сигналом для урядів по всьому світу. Потрібно вжити заходів для захисту журналістики - одного з ключових стовпів демократії", – сказав генеральний секретар Міжнародної федерації журналістів Ентоні Белланжер.

На війні загинув військовослужбовець, музикант і активіст 29-річний Роман Барвінок-Скрипаль. Роман уперше пішов на фронт ще 2016 року, а за менш ніж три місяці до загибелі втратив батька, який також воював проти російського агресора.

У боях з російськими окупантами під Бахмутом загинув журналіст Олександр Савоченко.

На фронті загинув журналіст автомобільного видання InfoCar і захисник Микола Рачок. З перших днів повномасштабного вторгнення Росії він пішов захищати країну.

Зараз ви читаєте новину «Назвали кількість загиблих цього року журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі