неділя, 29 січня 2023 09:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Навіщо Росія повертає в школи військову підготовку: британська розвідка відповіла 

Навіщо Росія повертає в школи військову підготовку: британська розвідка відповіла 
Британська розвідка пояснила, навіщо РФ повертає до шкіл та ВНЗ військову підготовку. Фото: розміщене на the-village.ru

Міністерство просвіти Росії запроваджує у школах і закладах вищої освіти предмети, пов'язані з військовою підготовкою.

Імовірно, ця ініціатива свідчить про ще більшу мілітаризацію російського суспільства, повідомило міноборони Великої Британії у Twitter 29 січня з посиланням на свої розвіддані.

Там зауважили, що протягом останніх тижнів російське мінпросвіти більш детально розповіло про реалізацію плану включення базової військової підготовки до навчальної програми середньої школи РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залужний про бій студентів під Крутами: Сьогодні ми гідно продовжуємо їхню справу

Школярі проходитимуть військову підготовку в рамках предмета "Основи безпеки життєдіяльності". Дітей навчатимуть користуватися автоматами, ручними гранатами, а також засобами індивідуального захисту.

Такі уроки стануть обов'язковими з наступного навчального року, тобто з вересня 2023-го.

Окрім того, у грудні 2022 року міністерство науки та вищої освіти РФ оголосило про програму "Основи військової підготовки" для студентів університетів.

"Ці ініціативи підкреслюють все більш мілітаризовану атмосферу в Росії у воєнний час, а також є (ймовірно, навмисною) алюзією на Радянський Союз: подібна підготовка була обов'язковою в школах до 1993 року", – наголосили у британській розвідці.

Окупанти масово вивозять українських дітей до Москви, Ростова та інших міст РФ. До вивезення дітей залучають медичний персонал. Так намагаються переконати, що у Росії на дітей очікує щасливе майбутнє, пише Центр національного спротиву.

За його даними на початок січні, лише з тимчасово окупованої Горлівки Донецької області вивезли 414 дітей до Ростовської області на "святкові заходи".

Зараз ви читаєте новину «Навіщо Росія повертає в школи військову підготовку: британська розвідка відповіла ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі