середа, 30 вересня 2020 14:47

Науковці: Швеція подолала коронавірус

Науковці: Швеція подолала коронавірус
Чоловік у масці йде біля оперного театрув Стокгольмі 27 квітня / Reuters

Науковці стверджують, що шведи отримали груповий імунітет від коронавірусу.

У країні фіксують найменшу з березня кількість хворих на Covid-19. Про це пише польська DoRzeczy.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У країні найменша кількість нових хворих за час пандемії

Від літа у Швеції за невеликими винятками спадає кількість нових захворювань. Це відбувається попри початок шкільного року в середині серпня і масове тестування.

Шведський ліберальний підхід до боротьби з пандемією опирається на рекомендації замість карантинних заборон.

Єдиним обмеженням стала заборона збиратися в групи понад 50 осіб. Швеція - одна з небагатьох країн світу, яка не ввела навесні карантину.

Особливості шведського суспільства, відзначають науковці, допомогли в боротьбі з хворобою. Це, наприклад, відсутність у суспільстві звички поцілунків під час вітання та близького спілкування, і відокремлене життя багатьох людей.

Влада у Стокгольмі запропонувала суспільству зараз безкоштовне щеплення проти сезонного грипу. Першими їх отримають літні люди та групи ризику – медики й вагітні. З 1 грудня програмою зможе скористатися кожен швед.

"Найімовірніше, епідемія згасла. Вірус зникає. Принаймні маємо такі новини. Існують докази, що шведи витворили груповий імунітет, що разом із додатковими профілактичними заходами зупинить поширення коронавірусу. Відмова від карантину спричинила те, що країна уникне другої хвилі пандемії", - заявив епідеміолог, професор Кім Снеппен.

У Швеції на 10,2 млн населення виявили загалом 92,5 тис. хворих наCovid-19. Померли 5,9 тис. осіб. Станом на 28 вересня, в країні виявили 296 нових випадків зараження за добу.

Зараз ви читаєте новину «Науковці: Швеція подолала коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі