вівторок, 27 березня 2018 16:52

НАТО висилає російських дипломатів

НАТО висилає російських дипломатів
НАТО на 10 осіб зменшує представництво РФ при Альянсі. Фото: expres.ua

Північноатлантичний альянс скасовує акредитацію для семи російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його дочки у Великій Британії.

Про це повідомив генсек НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу у Брюсселі.

"Сьогодні я скасував згоду НАТО на призначення семи співробітників, акредитованих при постійному представництві Російської Федерації при НАТО. Я також відповім відмовою на отриманий запит про акредитацію трьох інших", - повідомив Столтенберг.

Крім того, НАТО скорочує максимальну кількість співробітників постійного представництва Росії при НАТО із 30 до 20 осіб.

"Це посилає чіткий сигнал Росії про те, що є ціна і наслідки такої неприйнятної і небезпечної поведінки", - наголосив генсек НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Висилай дипломатів правильно" - мережі реагують на масове видворення росіян

4 березня в британському Солсбері отруїли екс-полковника запасу ГРУ РФ Сергія Скрипаля, який працював і на британські спецслужби, а також його дочку Юлію. Захід упевнений, що до отруєння Скрипалів речовиною А234 причетна Росія, а РФ це заперечує.

У відповідь на це Велика Британія вислала 23 російських дипломатів і призупинила дипломатичні контакти з Москвою. До аналогічних дій вдалися 24 країни. Найбільше дипломатів висилають США та Велика Британія - 60 та 23 відповідно. На 3-му місці Україна - 13 росіян.

Зараз ви читаєте новину «НАТО висилає російських дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі