понеділок, 30 серпня 2021 16:17

Найсильніший за останнє десятиліття ураган Іда руйнує все на своєму шляху
5

Ураган "Іда" вирує США.
Фото: Reuters
"Іда" позривав дахи у будинків.
Ураган "Іда" вирує США.
Сотні людей знаходяться в небезпеці через ураган "Іду".
Ураган "Іда" вирує США.

У США вирує найсильніший за останнє десятиліття буревій Іда. Президент Джо Байден назвав ураган надзвичайною катастрофою.

Буревій знеструмив сотні тисяч будинків, пише видання Reuters.

"Найближча доба найнебезпечніша. Іда - це ураган четвертої категорії. Він суне континентом на швидкості 240 кілометрів на годину", - прокоментував губернатор штату Луїзіана Джон Едвардс.

Іда виявилася потужнішою за ураган Катріна, який вирував Луїзіаною 2005 року. Зараз Новий Орлеан знову пішов під воду, адже буревій спричинив масштабні повені та зсуви ґрунту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ураган забрав життя 1,8 тис. людей

Ураган позривав дахи з будинків, поперевертав автомобілі, обірвав електричні дроти. Іда забрала життя однієї людини, ще близько сотні - у небезпеці.

"22 баржі понесло в воду. Ми й гадки не маємо, що на них. Дістати їх зараз неможливо. Це занадто небезпечно. На вулиці готові вийти антимародерські патрулі. Ми захистимо громадян і їхню власність", - повідомили в уряді штату.

Іда змінила напрямок руху річки Міссісіпі - найбільшої у Північній Америці.

Французький астронавт МКС Тома Песке продовжує ділитися яскравими фотографіями Землі з космосу. Цього разу чоловік продемонстрував, як вигляд має з ілюмінатора станції буревій Іда, що накрив США.

Зараз ви читаєте новину «Найсильніший за останнє десятиліття ураган Іда руйнує все на своєму шляху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі