вівторок, 27 вересня 2022 08:22

Нафта подешевшала до найнижчого рівня із січня

Нафта подешевшала до найнижчого рівня із січня
Ціни на нафту марки Brent обвалилися. Фото: pixabay.com

Ціна на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE опустилася нижче за $83 за барель. Востаннє таку ціну зафіксували 11 січня.

Вартість листопадових ф'ючерсів на WTI впала на 2,6% – до $76,69 за барель. Сполучені Штати постачатимуть Європі понад 1 млн барелів нафти на день замість російської, повідомив 26 вересня директор американського нафтотрейдера Vitol Рассел Гарді в коментарі Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде із цінами на бензин після повернення акцизів: відповідь міністерства

До вторгнення Росії в Україну 60% експорту російської нафти припадало на Євросоюз. 2021 року ЄС отримував від Російської Федерації 2,2 млн барелів нафти на добу, а також 1,2 млн барелів нафтопродуктів. У рамках санкцій ЄС запровадив ембарго на російську нафту, яке набуде чинності 5 грудня.

У вересні Центробанки кількох країн підвищили базові ставки. Федеральна резервна система США підвищила її до 3–3,25% річних, Банк Англії – до 2,25%, Національний банк Швейцарії – до 0,5% річних.

Бенчмарки втрачають третій тиждень поспіль, частково через посилення долара, що робить нафту дорожчою для покупців, які використовують інші валюти. Індекс долара знизився в п'ятницю, але залишився поблизу максимуму минулого тижня.

На тлі побоювань щодо глобальної рецесії, які зростають, інвестори готуються до підвищення процентної ставки в США, адже дані показали розширення базової інфляції.

Ціни на нафту також можуть отримати підтримку в четвертому кварталі, оскільки члени ОПЕК+, імовірно, обговорять скорочення видобутку на жовтневому засіданні. Європа зіткнеться з енергетичною кризою на тлі невизначеності з постачанням нафти й газу з Росії.

На ринок також вплинув прогноз Міжнародного енергетичного агентства щодо майже нульового зростання попиту на нафту в четвертому кварталі через слабший попит у Китаї.

Зараз ви читаєте новину «Нафта подешевшала до найнижчого рівня із січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі