четвер, 19 січня 2023 11:59

На труні два прапори: Вахтанга Кікабідзе провели в останню путь
4

Труну зірки прикрасили двома прапорами – українським та грузинським
Фото: newsgeorgia.ge
Труну зірки прикрасили двома прапорами – українським та грузинським
Труну зірки прикрасили двома прапорами – українським та грузинським
Під час останнього параду до Дня незалежності України у 2021-му він був в Києві та отримав від президента Зеленського орден князя Ярослава Мудрого

Напередодні, 17 та 18 січня, у столиці Грузії Тбілісі в останню путь провели легендарного грузинського актора, співака, режисера, заслуженого артиста України Вахтанга Кікабідзе.

Церемонія відбувалася у церкві Кашветі на просп. Руставелі. Попрощатися з легендою прийшли його рідні та прихильники, передає Gazeta.ua.

Біля труни актора розмістили його фотографії та вінки з живими та штучними квітами. Деякі з них приносили з синьо-жовтими стрічками. Закриту труну зірки вкрили двома прапорами – грузинським та українським.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великий друг України: що казав Вахтанг Кікабідзе про агресію РФ, Крим та "сатану Путіна" – останні цитати

Таке рішення ухвалила родина покійного актора, адже за життя він дуже любив та підтримував Україну.

Похорон Кікабідзе відбудеться 19 січня. За заповітом його поховають на Верійському цвинтарі у Тбілісі, поряд із могилою матері.

На церемонію прибуде міністр культури Олександр Ткаченко. Він має зачитати промову від імені президента Володимира Зеленського, пише місцеве видання "Новини Грузія".

15 січня у 84 роки помер Вахтанг Кікабідзе. Точна причина смерті Кікабідзе поки що невідома. За попередньою інформацією, артист помер після тривалої хвороби.

Найбільш відома роль Кікабідзе – льотчика Валіко Мізандарі у фільмі "Міміно" Георгія Данелії.

Артист був добрим другом України. Засуджував російське вторгнення на Донбас 2014-го та повномасштабний напад у лютому торік.

Зараз ви читаєте новину «На труні два прапори: Вахтанга Кікабідзе провели в останню путь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі