пʼятниця, 22 вересня 2017 11:55

На пам'ятник Калашникову росіяни втулили німецький автомат

На пам'ятник Калашникову росіяни втулили німецький автомат
"За таке треба бити, боляче і прилюдно", -написав Юрій Пашолок. Фото: aif.ru

На пам'ятнику зброяреві Михайлу Калашникову в Москві скульптори зобразили серед інших схему німецького автомата часів Другої світової війни StG 44.

Помилку помітив історик та військово-історичний редактор Юрій Пашолок, повідомляє "Медуза".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Калашников" відкриває магазин у московському аеропорту

"Тільки не кажіть, що це вони випадково. За таке треба бити, боляче і прилюдно", -написав журналіст.

Розмістив схему німецького автомата.

Російське військово-історичне товариство, що встановлювало пам'ятник, вирішило прибрати схему німецького автомата StG 44.

"Ми хочемо подякувати тій людині, яка зауважила це креслення. Скульптор Салават Щербаков збирається цю плиту демонтувати, оскільки він і його помічник справді щось наплутали. Вони виправлятимуть цю помилку", - прокоментував ситуацію Владислав Кононов, виконавчий директор РВІТ.

А Салават Щербаков, скульптор пам'ятника заявив: "Це дуже маленька фонова річ. Я навіть дивуюся, як її розгледіли. Ми її брали з джерел. І там, де ми її брали, написано "Автомат Калашникова". Щось з інтернету".

Штурмова гвинтівка StG 44 була прийнята на озброєння Вермахту в 1944 році. Її творця Гуго Шмайссера після війни примусово вивезли в СРСР, де він працював на заводі "Іжмаш". Створений вже після цього АК зовні нагадує StG 44, хоча відрізняється за принципом роботи.

Зараз ви читаєте новину «На пам'ятник Калашникову росіяни втулили німецький автомат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі