пʼятниця, 17 липня 2020 15:48

На відкриття "Діснейленду" тисячі людей прийшли з фальшивими запрошеннями
5

Волт Дісней фотографується на відкритті першого "Діснейленду"
Фото: Getty Images
Майбутній президент США Рональд Рейган на відкритті першого "Діснейленду"
Актори в костюмах героїв мультфільмів готуються до параду
Парад героїв мультфільмів на відкритті парку
Кораблик Марка Твена мало не перевернувся через перевантаження

Парк розваг "Діснейленд" відкрили 17 липня 1955-го. У будівництво вклали $17 млн. Парк розмістили на 65 га колишніх апельсинових садів у каліфорнійському Анагаймі.

Волт Дісней народився у Чикаго 1901-го. Працював художником, але вирішив відкрити свою мультиплікаційну студію. 1928-го мультфільм "Пароплав Віллі" з Мікі Маусом став національною сенсацією. Це був перший мультфільм зі звуком, і Мікі розмовляв. Публіка дуже чекала мультфільми компанії. Але "Дісней" переживав постійні фінансові труднощі. Волт дуже багато витрачав на технічні і художні удосконалення. Перший повнометражний мультфільм "Білосніжка і сім гномів" створювали 3 роки. Він мав великий комерційний успіх.

Після "Білосніжки" виходять "Піноккіо", "Дамбо" і "Бембі". "Фантазія" стала технічним досягненням. Туди увійшли шматки класичних музичних творів. Тоді на студії пробують поєднувати намальовану картинку з грою живих акторів. Знімають і фільми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції запрацював Діснейленд

На початку 1950-х Волт почав розробляти ідею розважального парку. Планував, що він буде ще й освітнім. 1954-го почали будівництво. Наступного року людям розсилали спеціальні запрошення на відкриття. Однак їх почали підроблювати. 17 липня тисячі людей з фальшивими запрошеннями потрапили у "Діснейленд". Він не був розрахований на таку кількість. Швидко закінчились їжа й напої. Жінки скаржилися, що підбори застрягають у мокрому асфальті. Човник Марка Твена мало не перевернувся через перевантаження.

Помилки виправили. Наступний парк збудували більшим, додали різні атракціони. 1983-го "Діснейленд" відкрили в Токіо, 1992-го — в Парижі.

Зараз "Діснейленди" щороку відвідують 18 млн людей. Витрачають там $3 млрд.

Першою студією мультиплікатора став гараж, який він винайняв у свого дядька і на позичені гроші купив усе необхідне для створення мультиків. Партнером Волта став його брат Рой. Так вони започаткували "Дісней Бразерз студіо".

Зараз ви читаєте новину «На відкриття "Діснейленду" тисячі людей прийшли з фальшивими запрошеннями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі