вівторок, 07 квітня 2020 14:46

На Лукашенка написали заяву в міліцію через замовчування смерті жінки від коронавірусу

На Лукашенка написали заяву в міліцію через замовчування смерті жінки від коронавірусу
На Олександра Лукашенка написав заяву в міліцію син загиблої від коронавірусу білоруски. Фото: Reuters

На Олександра Лукашенка написали заяву в міліцію з вимогою порушити проти президента Білорусі кримінальну справу у зв'язку з епідемією коронавірусу в країні.

2 квітня 68-річна білоруска загинула від коронавірусної пневмонії, проте в офіційній статистиці вона ніде не значиться. Про цю історію виданню "Белсат" розповів Олександр Матвєєв, син загиблої, який проживає у Франції. Через закриті кордони він не міг із нею бачитися, але регулярно підтримував зв'язок телефоном.

Коли ж її госпіталізували, про здоров'я матері йому розповідали їхні спільні родичі, що проживають у Білорусі. Його мати кілька тижнів лежала в лікарні через виявлену доброякісну пухлину. Як виявилося, операція на онкологію пройшла успішно. Але через 2 дні опісля у жінки підвищилася температура і почався сильний кашель. Діагноз по ходу обстежень їй міняли тричі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії регіони не хочуть пускати до себе москвичів

Одна з родичок померлої розповіла, що жінка потрапила в реанімацію з важкою формою пневмонії під апарат штучної вентиляції легень якраз після того, як їй прописали антибіотики. 2 квітня вона померла. Жодної офіційної інформації слідом за цим не з'явилось. Родичі дізнавалися про її стан і смерть від знайомих лікарів. І вже в морзі поставили остаточний діагноз - коронавірус.

Тоді син померлої написав на президента Білорусі Олександра Лукашенка заяву в міліцію, вимагаючи порушити проти глави республіки кримінальну справу. Матвєєв вважає, що Лукашенко винен у бездіяльності, яка й призвела зокрема і до смерті його матері.

"Страшно те, що людей ніяк не інформують, прізвища загиблих не публікуються офіційно, все ховається. Люди повинні знати, що відбувається у нас у країні. Карантин необхідний, необхідно захистити лікарів", - прокоментував Матвєєв ситуацію.

Кілька тижнів назад Лукашенко радив лікуватися від коронавірусу горілкою, сауною і роботою на тракторі. Через деякий час білоруський президент уточнив, що не бачить ніяких вірусів і на льоду їх бути не може. Він якраз тоді грав у хокей.

Зараз ви читаєте новину «На Лукашенка написали заяву в міліцію через замовчування смерті жінки від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі