понеділок, 02 жовтня 2017 12:36

Мусульманок змушують знімати нікаб і штрафують на 150€

Позавчора з міркувань нацбезпеки в Австрії заборонили носити нікаб (різновид хіджабу, що закриває обличчя). Вчора під Зальцбурґом поліція вже підходила до мусульманок – після сварки вони погодилися зняти нікаб тільки через загрозу штрафу в 150€.

Цю нову норму приймали "в пакеті" разом із забороною носити лижні маски, медичні пов'язки тощо на обличчі, аби пом'якшити удар, який неминуче послідує за цим нововведенням. Дійсно, провідні ЗМІ світу і правозахисні організації вже назвали це дискримінацією нацменшини – мусульманської громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меланія Трамп відмовилася виконувати ісламські правила

  В Зальцбурзі жінка зняла нікаб, аби не платити штраф на 150 €
В Зальцбурзі жінка зняла нікаб, аби не платити штраф на 150 €

На туристів це правило також поширюється – а до австрійських Альп щорічно приїжджають мільйони людей з усіх куточків світу включно з арабами.

Меркель підтримує введення схожого правила в Німеччині: "Наш закон має бути вищим за гордість, сімейні традиції і принципи шаріату".

Згідно з Кораном, закривати обличчя – не обов'язково, на відміну від покриття голови і тіла. Жінка сама вирішить закрити долоні, стопи і обличчя, якщо захоче. Деякі приймають таке рішення, захищаючись від зурочень, чоловічих поглядів і сприймають це як додатковий вираз своєї релігійності.

Зараз ви читаєте новину «Мусульманок змушують знімати нікаб і штрафують на 150€». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі