пʼятниця, 15 вересня 2023 10:40

Міноборони РФ не дає "вагнерівцям" воювати в Африці

Міноборони РФ не дає "вагнерівцям" воювати в Африці
Кремль навмисно порушив матеріально-технічне забезпечення "Вагнера" в Африці. Фото: eastnews.ua

Через напруженість з Міноборони РФ приватна військова компанія "Вагнер" має серйозні проблеми в Африці.

12 вересня російське інсайдерське джерело заявило, що важка логістика змушує "вагнерівців" задовольнятися місцевими резервами на африканському театрі бойових дій, йдеться в новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Повстанська коаліція Coordination of Azawad Movements (CMA) заявила, що захопила місто Бурем в області Гао в Малі. Російські джерела, зокрема відомий пов'язаний із Кремлем "воєнкор", стверджують, що Міноборони Росії та Міністерство закордонних справ РФ навмисно порушили матеріально-технічне забезпечення ПВК "Вагнер", не дозволивши використовувати російські авіабази в Сирії для посилення контингенту в Центральноафриканській Республіці (ЦАР)", – йдеться в звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росгвардія вербує колишніх зеків з ПВК "Вагнер"

CMA скористалася дестабілізацією, частково підживленою напруженістю, спричиненою постійними зусиллями Міністерства оборони усунути ПВК "Вагнер". Ці звіти відповідають останнім спостереженням ISW.

Так званий воєнкор РФ попередив, що інші збройні групи також можуть скористатися дестабілізацією, тож Міністерству оборони доведеться інвестувати ресурси в регіон, щоб уникнути погіршення репутації.

"Сили "Вагнер" в Африці, зокрема, проводять антитерористичні операції, але ці операції часто неефективні, і нинішнього контингенту, ймовірно, недостатньо для їхнього проведення у такому масштабі, який міг би стримувати нові чи ескалацію наявних конфліктів", – зазначають аналітики.

Літак із Євгеном Пригожиним розбився ввечері 23 серпня у Тверській області. У списку пасажирів також були один із його командирів, терорист Дмитро Уткін і топменеджер структур Пригожина Валерій Чекалов.

Через три дні в РФ підтвердили особи пасажирів і повідомили, що вони "відповідають списку, заявленому в польотному листі".

Зараз ви читаєте новину «Міноборони РФ не дає "вагнерівцям" воювати в Африці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі