понеділок, 29 січня 2018 11:29

Міністра звинувачують у сексуальних домаганнях

Міністра звинувачують у сексуальних домаганнях
Жінка звинувачує французького міністра у сексуальних домаганнях. Фото: govexec.com

Розслідування звинувачень щодо Жеральда Дарманена, французького міністра державних дій і фінансів, відновила прокуратура Парижа.

Звинувачення стосуються подій, що нібито мали місце в 2009 році, повідомляє AFP. 45-річна Софі Спатц, ймовірна жертва, вперше подала скаргу в прокуратуру навесні 2017 року.

За її словами, вона звернулася до Дарманена з проханням допомогти в судовій справі про шантаж за участю її колишнього бойфренда. Каже, що Дарманен погодився їй допомогти. Однак натякнув на інтимну близькість. Розслідування було закрито невдовзі після того. Адже заявниця так і не з'явилася до слідчих для надання свідчень.

В середині січня 2018 року Спатц написала нову скаргу в прокуратуру. Розслідування, яке передали кримінальній поліції, було відновлено.

Тоді як 35-річний Дарманен заперечує всі звинувачення. Його адвокати звинуватили Спатц в "грубій спробі завдати шкоди" репутації міністра. І запевнили, що він подасть зустрічний позов за наклеп.

Ніколь Беллубе, міністр юстиції, підтримала Дарманена. Заявила, що він не повинен йти у відставку, оскільки йому не пред'явили звинувачення в скоєнні будь-яких злочинів.

Стефан Травер, міністр сільського господарства, також захистив Дарманена. Та наголосив, що презумпція невинуватості діє доти, поки не буде доведено вину підозрюваного.

Прем'єр-міністр Едуард Філіп заявив, що до Дарманена є "повна довіра".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бріжит Бардо висловилась про секс-скандал у Голлівуді

Сто відомих француженок виступили проти масової кампанії переслідування чоловіків, що виникла після звинувачення голлівудського продюсера Гарві Вайнштейна в сексуальних домаганнях. Відкритий колективний лист, підписаний також актрисою Катрін Деньов і письменницею Катрін Мілле, було опубліковано в газеті Le Monde.

Зараз ви читаєте новину «Міністра звинувачують у сексуальних домаганнях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі