середа, 23 грудня 2020 19:50

Michelin вибачилась за приписування борщу до російської кухні

Michelin вибачилась за приписування борщу до російської кухні
Компанія змінила текст пресрелізу. Фото: "Українська правда"

Керівництво компанії Michelin вибачились за ресторанний гід, у пресрелізі якого борщ назвали російською стравою.

"Вчора, отримавши новину про запуск Мішленівського гастрогіда по московських ресторанах, у яких готують український борщ, ми довго спілкувались із нашими контактами у Groupe Michelin. Розмова була конструктивною. Від керівництва компанії отримали вибачення за "гастрономічну необачність з неочікувано політичною конотацією", - повідомило посольство України у Франції в Facebook.

Спочатку у Michelin вказали, що борщ та рассольнік є емблематичними російськими стравами. У посольстві це опротестували.

"На кулінарній сцені в Росії пропонують овочеві та пряні страви, які цінують гурмани, зокрема, рассольнік, а також борщ у його можливих формах та варіаціях", - написано тепер у пресрелізі.

Дипломати додали, що почалась робота над гастрономічним гідом Michelin по ресторанах Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Борщ, національна ідентичність і майбутнє України" - росіяни шукають коментатора для пропагандистської передачі серед українських кухарів

"У Groupe Michelin з ентузіазмом сприйняли цю ідею, а особливо запрошення завітати до України і скуштувати автентичного українського борщу, щоб зняти всі питання. Борщ наш!" - написало посольство.

Ресторанний путівник Michelin назвав борщ "знаменитою російською стравою" Про це повідомили у пресслужбі компанії. Гіди приїхали оцінювати ресторани Москви. Вони були вражені різноманіттям кулінарної спадщини Росії. Серед традиційних супів, окрім розсольника, виявився і борщ.

Зараз ви читаєте новину «Michelin вибачилась за приписування борщу до російської кухні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі