вівторок, 13 лютого 2024 23:02

Між Байденом і Трампом скоротився розрив. Що про них думають американські виборці

Між Байденом і Трампом скоротився розрив. Що про них думають американські виборці
Більшість американців вважають, що Дональд Трамп та Джо Байден - занадто старі задля президентства. Фото: Главком

Між чинним президентом Джо Байденом і його потенційним суперником на виборах Дональдом Трампом скоротився розрив.

Проте майже 60% американців вважають, що обидва кандидати на президентське крісло - занадто старі. Про це повідомляє Reuters/Ipsos з посиланням на відповідні опитування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це приниження" - в РНБО прокоментували можливе президентство Трампа

Трампа підтримують 37% респондентів, а Байдена - 34%. Похибка в опитуванні складає 2,9%. Тоді ж як опитування минулого місяця показало, що Трамп лідирував з перевагою в 6 процентних пунктів.

Близько 10% опитаних заявили, що планують голосувати за інших кандидатів, тоді як 12% заявили, що не будуть голосувати взагалі, а 8% відмовилися відповідати.

Крім того, кожен четвертий республіканець і близько половини незалежних респондентів заявили, що не голосуватимуть за Трампа, якщо суд присяжних визнає його винним у скоєнні тяжкого злочину.

Опитування ABC News/Ipsos, проведене після оприлюднення доповіді спецрадника, показало, що 86% американців вважають Байдена занадто старим, щоб залишатися на посаді. Однак більш ніж половина респондентів - 59%, - вважають, що і Байден, і Трамп занадто старі.

Раніше Дональд Трамп заявив, що заохочуватиме Росію атакувати будь-кого із союзників США по НАТО, якщо вони не будуть, на його думку, виконувати свої фінансові зобов'язання. Західні лідери засудили заяву Трампа, а Білий дім відкинув коментарі Трампа, назвавши їх жахливими та безглуздими.

Також Трамп закликав не затверджувати фінансову допомогу Сполучених Штатів для України та інших країн.

За словами Трампа, США не повинні надавати фінансову допомогу жодній країні "якщо це тільки не робиться у вигляді позики, а не просто передачі коштів".

Зараз ви читаєте новину «Між Байденом і Трампом скоротився розрив. Що про них думають американські виборці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі