понеділок, 01 травня 2017 05:45

Меркель укладає військові угоди з Саудівською Аравією

Меркель укладає військові угоди з Саудівською Аравією
Канцлер Німеччини Анґела Меркель. Фото: DW

Канцлер Німеччини Анґела Меркель 30 квітня здійснила візит до Королівства Саудівської Аравії, де проводила зустрічі з керівництвом країни. У рамках візиту очікується укладення двосторонніх угод щодо співпраці в різних сферах, у тому числі військо-технічній та економічній.

Про це пише DW.

В межах візиту делегація ФРН та керівництво збройних сил Саудівської Аравії вже підписали угоду, згідно з якою фахівці Бундесверу здійснюватимуть вишкіл саудівських військових.

Серед запланованих для обговорення тем - спільна боротьба з терористичним угрупованням "Ісламська держава", збройний конфлікт у Сирії, роль Саудівської Аравії під час громадянської війни в Ємені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель відреагувала на вибух авто ОБСЄ

Очікується, що під час одноденного візиту Меркель зустрінеться і з представниками громадянського суспільства.

ФРН, для якої королівство багато років було одним з основних покупців зброї, почала скорочувати поставки, мотивуючи це неможливістю забезпечувати озброєннями і військовою технікою державу, в якій мають місце серйозні порушення прав людини.

Меркель повторила, що Берлін сподівається на сприяння Саудівської Аравії у пошуку політичного вирішення ситуації в Ємені, а також в Сирії.

Зараз ви читаєте новину «Меркель укладає військові угоди з Саудівською Аравією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі